50 jaar Porsche 911 Turbo: het onmisbare collectiestuk

2mnd geleden | Laurent Zilli

De 911 Turbo bestaat 50 jaar en de fabrikant kon de gelegenheid natuurlijk niet voorbij laten gaan om dit te vieren. De perfecte gelegenheid om een nieuwe speciale editie aan te bieden, die morgen wellicht al een collector's item is.

Het zijn niet alleen de andere 'Porsche-makers', zoals Singer, die de 50ste verjaardag van de legendarische 911 Turbo vieren. Ook Stuttgart presenteert zijn speciale editie van de huidige 911 Turbo S (650 pk), met vele knipogen naar de geschiedenis van dit icoon. Een van de onderscheidende kenmerken is bijvoorbeeld het koetswerkdesign, een eerbetoon aan de Turbo vóór de Turbo. Met andere woorden, de 911 RSR Turbo, de concept uit 1973 en een voorbode van de definitieve versie uit 1974.

Tartan

De andere signatuur van dit eerbetoon is natuurlijk de MacKenzie-tartan, de overbekende ruitjesstof op de stoelen en portieren. En de lijst gaat maar door, van de keuze van de decoraties en speciale logo's tot het Aventurine-groene lakwerk en de retro Porsche-logo's. Als ultieme uiting aan het originele model zullen er van deze 911 Turbo 50 Years Edition slechts 1974 in productie gaan. In België is de vanafprijs 293.950 euro en we mogen verwachten dat de eerste exemplaren over een paar maanden voor meer dan 300.000 euro van eigenaar wisselen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in