Als drie hypercarfabrikanten van auto wisselen

1w geleden | Laurent Zilli

Als je het Engels machtig enje hebt een vijftiental minuten de tijd, dan raden we je een ontmoeting aan tussen de bazen van drie heel verschillende merken: Rimac, Koenigsegg en Hennessey.

Een geweldig idee van onze collega's bij Top Gear-magazine: ze brachten de gekste hypercars van dit moment samen op één circuit. Dat op zich is al vaker gedaan, maar dit keer waren de makers zelf aanwezig én hebben ze elkaars auto's getest. Gordon Murray en Horacio Pagani gingen er normaliter ook bij zijn, maar moesten op het laatste moment afhaken, ondanks hun eerdere toezegging.

Twee video's

Van deze bijzondere bijeenkomst zijn twee video's gemaakt - en het is de tweede in deze serie. In de eerste, van 12 minuten, zien we hoe Mate Rimac uit Kroatië, Christian von Koenigsegg uit Zweden en de Amerikaan John Hennessey de auto's van hun 'concurrenten' ontdekken en zelfs flink testen. Opvallend is hoe, terwijl fans van verschillende technologieën vaak met elkaar in de clinch gaan op sociale media, deze pioniers elkaars totaal verschillende benaderingen bewonderen. Van hightech elektrische auto's (Rimac) tot brute kracht (Hennessey) en mechanische innovatie (Koenigsegg) – hun enthousiasme en wederzijds respect werken aanstekelijk. De tweede video, bijna een uur lang, biedt een diepgaand gesprek waarin de drie 'autoliefhebbers' praten over het verleden, heden en de toekomst van mobiliteit. Niet alleen over luxe en snelheid, maar over hun passie voor innovatie en de toekomst van auto's. Een boeiend en ontspannend moment van gedeelde passie.

Vidéo 1 : https://www.youtube.com/watch?v=zvsFuv8WGxw
Vidéo 2 : https://www.youtube.com/watch?v=6GCy_X8ng30

Tags: Insoliet
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in