Aston Martin DB12 Goldfinger, gouden editie als eerbetoon aan James Bond

16u geleden

Zestig jaar nadat James Bond achter het stuur van de DB5 kroop, brengt Aston Martin een eerbetoon aan die samenwerking met een zeer speciale DB12.

De DB12 Goldfinger Edition, ontworpen door Aston Martin’s personalisatieafdeling ‘Q by Aston Martin’, brengt subtiele verwijzingen naar de wereld van 007. Het interieur straalt pure luxe uit, met details in 18 karaats goud op de middenconsole, rijmodusknop, versnellingspook en temperatuurregelaars. Een verfijnd detail is het goudmetallic weefsel dat in het koolstofvezel zit verwerkt. De zonneklep bevat een elegante knipoog naar Goldfinger, met de iconische ‘Eight of Hearts’-kaart uit een beroemde filmscène. De lederen stoelen zijn voorzien van een geribbeld patroon geïnspireerd op de DB5, met een Prince of Wales-motief dat herinnert aan de kostuums van de spion. Aan de buitenkant schittert de wagen in de iconische ‘Silver Birch’-kleur van de DB5, met 21-duimsvelgen met 20 spaken en zwarte remklauwen. Het zilver en zwart geëmailleerde Aston Martin-logo en het ‘Q’-embleem op de vleugels benadrukken het exclusieve karakter van deze editie.

Beperkte oplage natuurlijk

Aston Martin zal slechts 60 exemplaren van de DB12 Goldfinger Edition produceren, elk ter ere van het 60-jarig jubileum van Goldfinger. Eigenaars van deze exclusieve auto ontvangen ook een luxe accessoirepakket, met een op maat gemaakte tonneau cover, een chique sleutelkastje en een miniatuur van de iconische ‘Silver Birch’ DB5. Het pronkstuk is een 35mm-filmfragment van de beroemde Furka Pass-scène uit Goldfinger, samen met een genummerde fles champagne en een set van vier limited edition champagneflûtes.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in