Autonome taxi's: New York is klaar voor testen, onder één voorwaarde...

5mnd geleden | Laurent Zilli

Bedrijven die autonome taxi's willen testen in de straten van de Big Apple zijn bij deze welkom. Een van de belangrijkste voorwaarden is echter de aanwezigheid van... een chauffeur.

In verschillende Amerikaanse steden is het aantal incidenten zo hoog opgelopen dat General Motors de handdoek in de ring heeft gegooid en het publiek zich tegen de robotaxi’s heeft gekeerd. Dit is het moment waarop New York, de dichtstbevolkte stad van het land, een wet aannam die het testen van autonome taxi's in haar straten toestaat. Er zijn echter een aantal voorwaarden gesteld aan bedrijven die de sprong willen wagen: ze moeten al voertuigen hebben getest in andere steden, ze moeten vooraf uitgebreide gegevens delen over eventuele incidenten en bovenal moeten ze altijd een veiligheidschauffeur aan boord hebben, klaar om in te grijpen als dat nodig is.

Nog te vroeg?

Dit is een zeer ambitieus project van de burgemeester van New York, en zelfs enkele senatoren die zich op federaal niveau met transport bezighouden, zijn voorzichtig. "New York is wellicht te ingewikkeld voor de huidige technologie. De stad kan beter wachten tot er elders meer overtuigende tests zijn uitgevoerd". Het verkeer in de megapool zal het elektronische brein van autonome taxi's waarschijnlijk doen roken. En als de fabrikanten op zoek zijn naar een uitdaging, dan stellen we New Delhi, Bangkok of... Napels voor.

Tags: Insoliet
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in