Bugatti opent zijn geheime archieven

1w geleden | Laurent Zilli

Tijdens een seminarie over zijn geschiedenis onthulde de Elzasser autofabrikant verschillende concepten en afgekeurde ontwerpen die ooit werden overwogen voor de Chiron.

Ook bij Bugatti ging het niet zonder slag of stoot voordat ze het ontwerp vonden dat de goedkeuring van de raad van bestuur kreeg en het nieuwe model de beste kans op succes gaf. Regelmatig worden er bij Bugatti conceptideeën besproken die uiteindelijk weer in de la verdwijnen zonder ooit gerealiseerd te worden. Tijdens het seminarie gaf het merk een kijkje in deze onvoltooide projecten, en in sommige gevallen is dat alleen maar een spijtige zaak te noemen.

Type 57

Van alle 'verkennende' ontwerpen die leidden tot de Bugatti Chiron, lagen de slechtste en beste ideeën vaak dicht bij elkaar. Dit onderstreept hoe uitdagend het kan zijn om inspiratie te vinden, zelfs voor de meest exclusieve auto ter wereld. In de gepubliceerde archieven stuiten we ook op verrassende concepten, zoals een minimalistische roadster als eerbetoon aan de Type 35. Of we dat model graag in productie hadden gezien, blijft de vraag. Maar toen we de enige schets zagen van wat de reïncarnatie van de Type 57 Atlantic had kunnen zijn, was er geen twijfel mogelijk: de wereld zag hier een ware schoonheid aan zich voorbijgaan. Misschien dat het nog kan?

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in