De Audi A2 viert zijn 25ste verjaardag!

5u geleden

Om de 25ste verjaardag van het model te vieren, kregen de jonge leerlingen van Audi de opdracht om een versie van de zeer avant-gardistische A2 te bedenken. Dit is het resultaat.

Natuurlijk komt dit model niet op de markt; de A2 diende enkel als basis voor het werk van de leerlingen. Audi is dit soort projecten gewend, want in de afgelopen jaren hebben jonge talenten al de RS6 GTO in 2020 ontworpen en de NSU Prinz nieuw leven ingeblazen in 2023. Dit project mag dan iets minder spectaculair zijn, het blijft bijzonder doordacht en consistent.

Jeugd in dienst van de ouderen

Hoewel het vertrouwde silhouet van de A2 behouden bleef, zijn er tal van nieuwe details die het elektrische conversieconcept van het model benadrukken. De LED-koplampen zijn slanker dan bij het origineel, het merklogo is verlicht en de bumper is strakker afgewerkt. Opvallend zijn de verdwenen deurgrepen, de vervanging van spiegels door camera’s en de aerodynamischere wielen, trouw aan de originele stijl. Aan de achterkant zorgen nieuwe leds in de lichten en het logo voor een moderne touch, terwijl de transparante spoiler met geïntegreerd remlicht opvalt. Hoewel er niets is onthuld over de technische specificaties, blijft dit project een prachtig eerbetoon aan een auto die zijn tijd ver vooruit was.

Tags: Insoliet Audi A2
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in