De BMW X4 binnenkort met pensioen?

2mnd geleden | Laurent Zilli

Het is niet ongewoon om modellen zonder vervanger te zien verdwijnen, maar het is zeldzamer als het om een SUV gaat. Toch zal BMW er één uit zijn catalogus verwijderen.

Zoals de X6 de niche van de grote coupé-SUV's heeft gecreëerd, was de X4 de eerste die 10 jaar geleden deze carrosseriestijl in een minder elitair segment aanbood. Tegenwoordig is de coupé-SUV de meest populaire categorie bij fabrikanten, dus men kan zich afvragen waarom de X4 zijn afscheid neemt, zoals een hoge functionaris van het merk bevestigde aan een Italiaans medium tijdens de lancering van de X3. Het antwoord is simpel: overlap.

Verdrongen door de X2

De "schuldige" is inderdaad de gloednieuwe X2, die voor zijn tweede generatie aanzienlijk is gegroeid. Zodanig dat hij nauwelijks compacter is dan de X4, terwijl hij moderner en goedkoper is. Bij BMW denkt men dus dat de X2 het ideale voertuig is om nieuwe klanten aan te trekken, en dat de X4 geen echte functie meer heeft. De fabrikant heeft niet gezegd wanneer het model uit het assortiment zal worden gehaald, maar als we tussen de regels door lezen kunnen we aannemen dat het lopende is. Dezelfde BMW-functionaris zei namelijk ook dat als de X2 te klein is voor sommige klanten, de nieuwe X3 aan die vraag kan voldoen. Kortom, ze zullen waarschijnlijk proberen te voorkomen dat de X4 zowel de X3 als de X2 enkele verkopen ontneemt. Dus als de BMW X4 uw droomvoertuig is, wacht dan niet te lang.

Tags: Insoliet BMW X4
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in