De Dacia Sandero staat aan de top van Europa

1mnd geleden | Quentin Pannaud

Exit Tesla Model Y, de Europeanen hebben in de eerste helft van 2024 de voorkeur gegeven aan goede oude stadsauto's met verbrandingsmotoren. De Dacia Sandero neemt de leiding.

De Tesla Model Y is niet langer het favoriete model van de Europeanen! Vorig jaar stond hij bovenaan de verkooplijsten op het continent, met 254.822 verkochte eenheden, ongeacht de energiebron, maar hij werd hard geraakt door de algemene daling in de verkoop van elektrische auto's, als gevolg van een zekere "afkeer" van consumenten, met name Duitsers, die geen federale subsidies meer ontvangen. Kijkend naar de cijfers van het eerste semester van 2024, is hij zelfs gezakt naar de 8e plaats in de ranglijst!

Stadsauto's met verbrandingsmotoren zijn in trek

Integendeel, we zien een heropleving van de verbrandingsmotoren in de eerste zes maanden van het jaar. De Dacia Sandero staat op de eerste plaats, met 143.596 verkochte eenheden! Haar neef, de Renault Clio, staat op de derde plaats met 114.623 exemplaren. De andere verrassing is de "comeback" van de Volkswagen Golf, die tweede is geworden (126.993 eenheden) en twee plaatsen voorligt op de T-Roc (111.381 eenheden). Een andere kleine Franse auto, de Peugeot 208, vervolledigde het podium op de vijfde plaats. Behalve de Tesla Model Y stond er echter geen enkele elektrische auto in de Top 10, zelfs niet in de Top 20!

Tags: Insoliet Dacia
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in