De Porsche Cayenne heeft zijn laatste woord nog niet gezegd

2mnd geleden | Quentin Pannaud

Hoewel hij volgend jaar vernieuwd zal worden in een nieuwe 100% elektrische generatie, zullen de benzine- en plug-in hybride versies van de Porsche Cayenne uiteindelijk nog niet meteen uit de catalogus verdwijnen.

Gelanceerd in 2017, begint de derde generatie van de Porsche Cayenne moeite te krijgen om zijn oude trekken te verbergen, vooral naast een vernieuwde Panamera, 911 en vooral een Macan. De grote sportieve Duitse SUV zal dus volgend jaar worden uitgebracht in een vierde versie, die geheel in de tijdgeest, 100% elektrisch zal zijn. Hij zal gebaseerd zijn op het PPE-platform, dat al wordt gebruikt door de Taycan en de Macan, maar zal waarschijnlijk de kracht en het bereik maximaliseren: er wordt gesproken over meer dan 700 pk, een bereik van 600 kilometer, en een 800V-architectuur die ultrasnelle oplaadbeurten mogelijk zal maken.

De benzine Cayenne heeft nog mooie dagen voor zich

Maar de liefhebbers van dit model, en dat zijn er veel aangezien het de best verkochte Porsche ter wereld is (87.000 exemplaren in 2023), kunnen gerust zijn: de huidige benzine- en plug-in hybride generatie zal minstens tot 2030 bestaan! Porsche, net als de meeste van zijn concurrenten, wordt geconfronteerd met een vertraging van de verkoop van elektrische modellen in Europa en elders, en heeft uiteindelijk besloten om de levensduur van zijn Cayenne te verlengen, die door de jaren heen nog verder gemoderniseerd en bijgewerkt zal worden. Hij zal dus naast zijn elektrische tegenhanger evolueren, die tegen het einde van het jaar wordt verwacht.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in