Den Haag verbiedt autoreclame

1d geleden | Laurent Zilli

Een wereldprimeur: deze stad heeft gestemd voor een verbod op alle “reclame voor fossiele brandstoffen” binnen haar grenzen, inclusief advertenties voor bepaalde auto's.

Den Haag, de administratieve hoofdstad van Nederland en thuisbasis van het Internationaal Strafhof, heeft een symbolische stap gezet in klimaatactivisme. Voor sommigen een grote overwinning voor 'de zaak', voor anderen een zege voor politieke correctheid. Feit is dat vanaf 1 januari 2025 geen reclameposters voor verbrandingsauto's of hybrides meer zijn toegestaan in de openbare ruimte van de stad. En de auto is niet het enige doelwit.

Nul fossiele brandstoffen

Om de stad in 2030 koolstofneutraal te maken, wordt alle reclame voor fossiele brandstoffen verboden, inclusief advertenties voor vliegreizen, binnenlandse gasleveranciers en zelfs houtskool in supermarkten. “Het is een krachtig signaal dat we als hoofdstad afgeven,” zegt het gemeenteraadslid achter het initiatief, lid van de Partij voor de Dieren. Gestimuleerd door deze overwinning, die mogelijk juridisch wordt aangevochten, wil de partij binnenkort ook vleesreclame aanpakken.

Tags: Insoliet
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in