Donkere wolken boven de Audi Brussels fabriek

3mnd geleden | Laurent Zilli

Terwijl de fabriek opnieuw technische werkloosheid heeft voor twee weken, is op 9 juli bekendgemaakt dat ze nog verder zal afschalen en mogelijk in 2025 zal sluiten.

De elektrische droom verandert in een nachtmerrie voor de werknemers van de Audi Brussels fabriek. De site, die uitsluitend de grote elektrische SUV Q8 e-tron produceert, kampt met het gebrek aan succes van dit model (en van luxe elektrische voertuigen in het algemeen). Na al vele reducties in shifts en andere volledige stilleggingen, wordt nu zelfs de toekomst van de productielocatie in twijfel getrokken. Dit bleek uit een bijzondere ondernemingsraad op de avond van 9 juli.

Renault-procedure

Hoewel er officieel geen beslissing is genomen, is de Renault-procedure wel degelijk geactiveerd. Kortom, er zullen besprekingen beginnen over de verschillende mogelijkheden voor de toekomst van de fabriek. Een ding is zeker, de toekomstige Q8 zal er niet worden geproduceerd (en de Q4 e-tron ook niet) en de productie van het huidige model, die tot 2027 zou doorgaan, zou in 2025 kunnen eindigen. Men spreekt dus van een herstructurering van de fabriek, wat zou kunnen leiden tot het schrappen van 1.500 van de 3.000 banen. Uiteindelijk zouden de overgebleven jobs ook kunnen verdwijnen en de fabriek zou al volgend jaar kunnen sluiten. Het is werkelijk een zware tijd voor België, zowel letterlijk als figuurlijk.

Tags: Insoliet Audi
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in