Dragon TT Hero, omdat een mooie auto te gewoon is

1d geleden | Laurent Zilli

Waarom? Dat is het eerste woord dat in ons opkwam toen we dit zagen. Onder deze moeilijk te classificeren carrosserie schuilt een Duitse schoonheid. Kun jij hem herkennen voordat je verder leest?

In Spanje kwam iemand op het idee dat een kleine Duitse sportwagen de perfecte basis zou vormen voor deze ... vuurspuwer op wielen. Dragon TT, een bedrijf uit Toledo dat gespecialiseerd is in carrosseriekits voor auto’s en motoren, besloot verder te gaan dan alleen bumpers, spoilers of spatbordverbreders. Hun ambitie was om een volledige carrosserie te creëren, geïnspireerd door de grote Italiaanse designhuizen zoals Zagato en Touring, en deze te combineren met een rollend chassis.

Het resultaat is ... verrassend. Duidelijk schuilt er niet in ieder van ons een Zagato. Allemaal goed en wel dat er over smaken en kleuren niet te twisten valt, maar wij vinden het moeilijk om te zien waar de schoonheid in dit project zit. En wat nog erger is: onder dit overladen ontwerp gaat oorspronkelijk een van de puurste designs uit de hele autoproductie schuil. Een aanwijzing is - echt toevallig - te vinden in de naam. Ja, de basis van dit gedrocht is een Audi TT, in dit geval een tweede generatie. Je moet het maar durven!

Tags: Insoliet
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in