Drukke zomer voor Coyote

1w geleden | Laurent Zilli

Zoals elke maand heeft het bekende assistentiesysteem zijn gegevens over de afgelopen periode gepubliceerd. De data bevatten twee situaties waarin Coyote mogelijk levens heeft gered.

Het zijn er in feite veel meer, want Coyote wordt in de praktijk veel vaker gebruikt om situaties te melden die de volledige aandacht van bestuurders vereisen, dan om controleposten langs de weg te melden. In juli en augustus waren er bijvoorbeeld ongeveer 6.400 meldingen van werklieden op de snelweg, meer dan 14.000 meldingen van obstakels op de weg, 8.000 meldingen van ongevallen en maar liefst 2 miljoen meldingen van vertragend verkeer. Coyote benadrukt dat het aantal meldingen stabiel blijft, ondanks een afname van 8% in het verkeer op de Belgische wegen ten opzichte van vorige zomer.

Spookrijders

De belangrijkste meldingen tijdens de vakantie waren van twee spookrijders: één op 21 augustus om 00:31 op de Ring rond Charleroi en de tweede op 28 augustus op de E19 bij Saint-Ghislain. De eerste bestuurder keerde snel en veilig om, maar de tweede, een witte bestelwagen, werd dankzij een melding van een van de 1,6 miljoen Belgische Coyote-gebruikers binnen tien minuten door de verkeerspolitie onderschept, nog voor een tragedie kon gebeuren. Sinds 2016 werken Coyote en de verkeerspolitie nauw samen; meldingen van spookrijders worden direct doorgestuurd naar de juiste autoriteiten en andere Coyote-gebruikers, zonder dat er een extra bevestiging nodig is.

Tags: Insoliet
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in