Duitsland: nieuw belastingsysteem voor bedrijfs-EV’s

1w geleden | Laurent Zilli

Duitsland introduceert een belastingvoordeel om de verkoop van elektrische auto’s voor bedrijven te stimuleren, in een poging om de scherpe daling van EV-verkoop te stoppen.

De afgelopen maanden zagen de cijfers er somber uit: in juli daalde de verkoop van EV’s met 37% ten opzichte van dezelfde maand in 2023, en in augustus was er zelfs een daling van 69%. Deze terugval wordt toegeschreven aan het plotselinge einde van de aankoopsubsidies die tot eind vorig jaar door de overheid werden aangeboden. De VW-groep, die een grote invloed heeft op de Duitse economie, heeft zelfs de mogelijkheid van fabriekssluitingen geopperd, wat tot paniek leidde.

Belastingaftrek

Om deze neerwaartse trend te keren, heeft de Duitse regering een nieuwe maatregel ingevoerd die de belastingaftrek voor bedrijven verhoogt tot 40% van de waarde van een nieuw voertuig in het eerste jaar. Daarnaast stijgt de maximale waarde van voertuigen die voor deze regeling in aanmerking komen van 70.000 naar 95.000 euro. Deze maatregelen, die naar verwachting 540 miljoen euro gaat kosten, moet de verkoop van EV’s weer een boost geven. Het effect zal de komende maanden duidelijk worden.

Tags: Insoliet
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in