Een voormalige Lamborghini-ingenieur gaat oude Lamborghini’s verzorgen

1mnd geleden | Laurent Zilli

Hij heeft leiding gegeven aan de ontwikkeling van recente Lamborghini-modellen en gaat nu werken voor een bedrijf dat oudere modellen van het merk moderniseert. Heeft u het over Restomod?

Nog maar een paar dagen geleden presenteerden we u de prachtige restomod (restauratie-modernisering) van de Ferrari F355. Vandaag ontdekken we deze restomod gebaseerd op een tijdgenoot van genoemde Ferrari: de Lamborghini Diablo. Maar in dit geval zal deze gemoderniseerde Diablo profiteren van de expertise van iemand die veel weet van Lambo: ingenieur Maurizzio Reggiani, nieuwe aanwinst van het bedrijf Eccentrica dat verantwoordelijk is voor deze "nieuwe oude". De 64-jarige Reggiani verliet het merk uit Sant’Agata Bolognese na 30 jaar dienst, waarin hij aan alle Lamborghini’s heeft gewerkt sinds de Murcielago.

Op de ouderwetse manier

Hoewel hij dus nooit aan de Diablo heeft gewerkt, kent de man deze auto uiteraard, aangezien die nog in productie was toen hij bij het merk kwam. En om de auto te moderniseren, zegt hij een vrij "old school" filosofie te hebben toegepast in een tijd waarin men de prestaties van een auto verhoogt door deze te elektrificeren. "Het is belangrijker om 50 kilo te verwijderen dan om 50 pk toe te voegen," legt hij uit. Het persbericht vermeldt echter niets over het gewicht van deze geheel vernieuwde Diablo, maar we weten wel dat de 5,7 liter V12 (die van de eerste Diablo's) van 485 naar 550 pk zal gaan, nog steeds aangedreven op de achterwielen via een handgeschakelde versnellingsbak natuurlijk. De rest van de technische gegevens zal later worden onthuld. Eccentrica is van plan om 19 exemplaren te bouwen die verkocht zullen worden voor 1,35 miljoen euro. De eerste leveringen worden over een jaar verwacht.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in