Fiat geeft Italiaanse regering een sneer

5d geleden | Laurent Zilli

Een nieuwe episode in de saga tussen Stellantis en de Italiaanse regering. Fiat heeft op zijn YouTube-kanaal een advertentie gepubliceerd die alleen maar kan worden bekeken als een reactie op de recente ergernissen van de regering-Meloni.

Eventjes over de eerdere afleveringen... Een paar weken geleden, de dag na de presentatie van de stads-SUV Alfa Romeo Milano, verklaarde de Italiaanse regering "Hé daar, niet zo snel!” Volgens de Italiaanse wet mag een product alleen een Italiaanse naam dragen als het in Italië wordt geproduceerd. Maar de Milano wordt gebouwd in Polen. Dus moest de fabrikant de naam van het model veranderen en werd het de Alfa Junior. Nog recentee blokkeerde de Italiaanse douane de invoer van 134 Fiat Topolino’s (de Italiaanse versie van de Citroën AMI), geproduceerd in Marokko, vanwege een kleine badge met daarop de Italiaanse vlag. Fiat is nu met een antwoord gekomen.

Geen logo


Deze promovideo is getiteld 'No Logo'. Zoals de titel al suggereert, laat het een Fiat 500e zien met alle Fiat en 500 badges verwijderd, en een voice-over die uitlegt dat als de auto geen naam, geen logo, geen badge, niets heeft ter identificatie, het nog steeds een symbool van Italië zou zijn, en iedereen zou weten dat het een Fiat was. Probeer het tegenovergestelde maar eens te beweren. Deze video is duidelijk een sneer naar de ministers van Giorgia Meloni. Zal de politiek op haar beurt reageren, met een nieuwe aflevering in deze zomersoap? Hier met die popcorn! Of liever: de gelati...

Tags: Insoliet Fiat
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in