Ford wil geen “saaie” auto's meer

1d geleden | Maxime Pasture

In een recent interview met een Brits mediakanaal parafraseerde de baas van Ford de baas van Toyota en gaf hij enkele weinig geruststellende aanwijzingen over de toekomst van de Europese tak.

“Geen saaie auto's meer”. Dat waren de woorden van Jim Farley, een echo van die van Akio Toyoda zo'n tien jaar geleden. Kortom, de Ford-baas zei dat hij niet langer 'normale' auto's wilde aanbieden, gepositioneerd in het hart van de traditionele markt. Want de dingen pakten niet zo goed meer uit met de Mondeo, Focus en Fiesta. Naar onze mening is dit een nogal harde analyse, omdat deze modellen zich lange tijd aan de top van de Europese markt nestelden, voordat ze het slachtoffer werden van de SUV-golf, net als zoveel andere.

Mustang, Bronco, Raptor

Dus waar gaat het merk naartoe? In de richting van wat momenteel werkt, namelijk de Mustang, de Bronco en de hoogperformante Raptor-serie. Meer in het algemeen, in de richting van potentieel iconische modellen. Ongetwijfeld zal het werken. Toch in de VS en sommige andere markten. Maar in Europa? De paar duizend verkopen kunnen we gewoon als 'exotisch' bestempelen. Dit alles lijkt een voorgevoel te bevestigen dat we al een paar maanden hebben: zullen auto's van Ford die in Europa zijn ontworpen, voor Europa, binnenkort tot het verleden behoren? Kunnen we straks alleen nog maar auto's kopen die in de VS zijn ontworpen? Als dat zo is, jammer dan. Van de Cortina tot de huidige Puma, via de Escort, Focus, Fiesta en vooral hun sportversies, waren Europese Fords de minst saaie Fords. We zullen zien wat de toekomst brengt.

Tags: Insoliet Ford
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in