Gestolen Ferrari 812 GTS teruggevonden ... dankzij vergeten AirPods!

11u geleden | Laurent Zilli

Het is het soort opmerkelijk nieuws dat een glimlach op je gezicht tovert. De politie van Waterbury, Connecticut, arresteerde recent de 22-jarige Dion Schotten na het stelen van een Ferrari 812 GTS, met een waarde van maar liefst 520.000 euro.

Wat ze er niet bij vertelden, was dat de arrestatie te danken was aan een flinke blunder van de dief zelf. Terwijl de gestolen Ferrari gespot werd bij een lokaal tankstation, waren agenten benieuwd om de auto te controleren. De bestuurder, Dion Schotten, had echter andere plannen en besloot het hazenpad te kiezen zodra hij de politie zag. In zijn haast verloor hij echter zijn mobiele telefoon. Deze vergissing werd zijn ondergang, want de politie gebruikte zijn telefoon om via de geolocatie van zijn AirPods zijn schuilplaats te achterhalen en hem op te sporen.

Groeiend fenomeen

Door het spoor van de jonge dief te volgen, wist de politie niet alleen een arrestatiebevel te verkrijgen voor Dion Schotten, maar ook voor een tweede verdachte, de 19-jarige Keon Webster. Bij hun arrestatie vonden agenten naast de gestolen Ferrari 812 GTS ook een Acura TLX met een waarde van 50.000 dollar terug. Dankzij een combinatie van geavanceerde opsporingsmiddelen en een flinke dosis geluk is het aantal autodiefstallen in de Verenigde Staten flink afgenomen: van 1,6 miljoen in 1992 naar 930.000 in 2022. In Europa daarentegen stijgt het aantal diefstallen, met een verwachte toename van 7% tussen 2013 en 2023, wat neerkomt op meer dan anderhalf miljoen gestolen voertuigen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in