Het ‘oeps!’-momentje van de Renault Austral

12u geleden | Laurent Zilli

Na een carrière van slechts twee jaar staat de Austral SUV naar verluidt al voor een kleine operatieve ingreep, zodat hij wat beter op zijn broers trekt. Volgen er ook een aantal nieuwe aandrijflijnen, nu we toch bezig zijn?

Wanneer een merk een opvallende (en succesvolle) designverandering doorvoert, durven de eerdere modellen nogal plots te verouderen. Zo ook bij Renault, waar het nieuwe design wordt toegepast op de Symbioz, Scénic, Rafale en de vernieuwde Clio en Captur. Hoewel het een kwestie van smaak is, vinden wij het nieuwe uiterlijk een verbetering. De Austral, met zijn 'oude' neus, steekt hierdoor extra af. Het verschil is zo groot dat Renault het model eerder dan gebruikelijk gaat vernieuwen, in plaats van de gebruikelijke vier jaar te wachten.

Een lek?

Of het nu een foutje of een bewust lek was, sommige gebruikers ontdekten op de mobiele app van de fabrikant beelden van de vernieuwde Austral. Deze zou de rechthoekige koplampen en de kenmerkende lichtsignatuur van de nieuwste modellen krijgen, samen met een expressievere bumper. Naast deze esthetische upgrade is het goed mogelijk dat Renault van de gelegenheid gebruikmaakt om een plug-inhybride versie te lanceren, net zoals bij de Rafale, die op hetzelfde platform staat. En laten we de Espace niet vergeten, die ook dit platform deelt en nog steeds het 'oude' design draagt. Hoewel hij pas vorig jaar werd geïntroduceerd, zou het niet verrassend zijn als ook deze binnenkort wordt gefacelift.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in