Lando Norris aan het stuur van een McLaren ... in Lego

2d geleden | Laurent Zilli

De speelgoedgigant heeft flink uitgepakt om de nieuwste bouwdoos in de Technic-collectie te promoten. Een levensgrote replica van de P1 maakte zijn ronde op Silverstone, met Norris achter het stuur.

Laten we eerlijk zijn: dit is overduidelijk een publiciteitsstunt om de nieuwste aanwinst van de Lego Technic-collectie in de schijnwerpers te zetten: een McLaren P1 op schaal 1:8, bestaande uit 3.893 stukjes en geprijsd op 449,99 euro. Hoe kun je dit beter promoten dan met een levensgrote Lego-versie? En nog beter: een werkende Lego-auto op een echt F1-circuit. Ontwerpingenieurs van Lego en McLaren sloegen de handen ineen, en na 8.344 uur werk is dit het indrukwekkende resultaat.

Technische verbeteringen

Dit is natuurlijk niet de eerste levensgrote Lego-auto op 1:1, en ook niet de eerste die daadwerkelijk werkt. Voor deze McLaren waren er al een Bugatti Chiron in 2018 en een Toyota Supra in 2021. Net als bij echte auto's brengt elk nieuw model echter verbeteringen met zich mee. In dit geval heeft een grote Lego-auto nog nooit zo'n geavanceerd en efficiënt stuursysteem gekend. Dat stuur beviel Lando Norris, piloot bij het McLaren Formule 1-team, helemaal. Hij kreeg deze P1, opgebouwd uit 342.817 blokjes en aangedreven door Lego-elektromotoren, onder zijn hoede en reed er een paar rondjes mee op het Silverstone F1-circuit.

Video link: https://www.youtube.com/watch?v=tSLOgkNFzLc

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in