Luca De Meo droomt (nog steeds) van een nieuwe R5 Turbo...

4u geleden

Het is niet de eerste keer dat de baas van Renault zijn wens kenbaar maakt om de legendarische Renault R5 Turbo nieuw leven in te blazen, en deze wens lijkt de CEO van het merk stevig in zijn greep te houdden.

Het model, dat sterk is geïnspireerd op de ‘echte’ R5 en in 2022 werd onthuld op de Autosalon van Parijs, lijkt vooral een creatieve uitspatting. Hoewel de top van het Franse bedrijf het project ziet als een potentiële aanvulling voor het hogere segment van het merk, tempert Laurens Van den Acker, designchef, dat enthousiasme direct door te benadrukken dat “dit geen prioriteit heeft.”

Strategie

Vooral omdat de Alpine A290, die over enkele weken wordt verwacht, het krachtigste R5-model van de groep zal zijn. Een elektrische R5 Turbo onder Renault-badge, met 350 pk en dus potenter en radicaler dan zijn Alpine-neefje, lijkt ondenkbaar. Maar strategie kan verrassend uitpakken, en uiteindelijk blijft de baas de beslissende stem houden. Is de deur definitief gesloten? Wij zouden er niet al  te zeker van zijn …

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in