Pausmobiel te koop

5mnd geleden | Laurent Zilli

Hij is niet wit en ook niet gepantserd, maar deze kleine Italiaan bracht wel paus Franciscus van hot naar haar. Is dat genoeg om hem in de ogen van sommigen tot een heilig relikwie te verheffen?

De huidige paus geniet de reputatie een bescheiden man te zijn, met weinig behoefte om te genieten van de materiële privileges van zijn ambt. Kan dat nog beter worden bewezen dan met dit: een Fiat 500L Lounge, 1.4-benzine, 160 pk en helemaal origineel. Hij vervoerde paus Franciscus tijdens zijn bezoek aan New York in 2015. De livebeelden die toen op de Amerikaanse televisie werden uitgezonden, getuigen hiervan. Na het pauselijke bezoek werd de auto - aanvankelijk gratis ter beschikking gesteld door Fiat - geschonken aan het aartsbisdom van New York, dat hem verkocht voor het goede doel. De hamer viel op 82.000 dollar.

Zonder voorbehoud

De huidige eigenaar heeft besloten om dit kleine stukje christelijke geschiedenis opnieuw op de markt te brengen. Speculatie is duidelijk niet zijn doel, want de 500L wordt zonder minimumprijs geveild. Dit betekent dat hij in andere handen overgaat, ongeacht het uiteindelijke bod. Maar RM Sotheby's schat de prijs nog steeds op 50.000 tot 100.000 dollar. Met deze maximumprijs zou het nog steeds niet de duurste Fiat 500 uit de geschiedenis zijn.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in