Peugeot lanceert een 208 voor piloten met een krappe kas

3u geleden

Peugeot presenteert de 208 Racing, een nieuwe voordelige instap in de autosport. Deze versie van de stadsauto is ontworpen om deel te nemen aan de FR6 Trophy en heeft een lichter chassis en een ophanging die geoptimaliseerd is voor rallyrijden.

Onder de motorkap van de 208 Racing ligt een 1.2 liter-turbomotor (niet de beruchte PureTech), goed voor 143 pk - 44 pk meer dan de standaardversie. Met een vedergewicht van slechts 1.050 kilo belooft hij indrukwekkende prestaties. De limoengroene accenten, geïnspireerd door uithoudingsracers, en de witte stalen velgen roepen nostalgie op bij fans van de 205 en 106 Rallye. Binnenin is de 208 Racing voorzien van een veiligheidskooi en een automatisch brandblussysteem, perfect voor wie het circuit op wil.

Betaalbaar

Het dashboard is opnieuw ontworpen om verblinding te verminderen en beschikt over een multifunctioneel display, een noodschakelaar en specifieke bedieningselementen op de middenconsole. De elektronische architectuur is speciaal aangepast om rijgegevens gemakkelijk te verzamelen en te analyseren, wat een groot voordeel is voor raceteams. Met een prijs van 38.900 euro exclusief btw is de Peugeot 208 Racing aanzienlijk betaalbaarder dan de 208 Rally4. Bestellingen zijn al geopend, met de eerste leveringen gepland voor februari 2025. En stiekem hopen we dat Peugeot ons verrast met een ‘burgerlijke’ versie.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in