Porsche geeft toe dat de 911 te groot is geworden

2mnd geleden | Quentin Pannaud

De designbaas van Porsche, Michael Mauer, geeft toe dat de 911 veel te groot en zwaar is geworden in vergelijking met de filosofie van het eerste model. Daar zijn verschillende redenen voor.

Als we de eerste generatie Porsche 911 (type 901), uitgebracht in 1964, vergelijken met de huidige 992 die sinds 2019 op de markt is, is er geen twijfel mogelijk: in 60 jaar is de Duitse sportwagen fors uitgedijd! Dertig centimeter scheidt ze in lengte (4,51 m tegen 4,21 m) en twintig in breedte (1,90 m tegen 1,70 m). Verrassend genoeg is de hoogte hetzelfde gebleven, op 1,30 m. Het is duidelijk dat de 911 in 60 jaar breder is geworden. En wij zijn niet de enigen die dat betreuren…

Veiliger en krachtiger, dus groter

De designbaas van Porsche, Michael Mauer, heeft aan onze Australische collega's van Drive toegegeven dat hij "een kleinere sportwagen wil creëren". Hij rechtvaardigde de omvang van de huidige 911 door te wijzen op het feit dat de regelgeving op het gebied van veiligheidsuitrusting in enkele decennia strenger is geworden. Evenzo is het vermogen van het model zo sterk toegenomen (130 pk voor de basis 901, tegen 385 pk voor een huidige Carrera) dat het nodig was om de grootte van de wielen, de remmen en het chassis te vergroten. In het algemeen willen de Porsche-klanten van vandaag meer ruimte aan boord, omdat de 911, hoewel een sportwagen, een veelzijdige auto is geworden die door velen wordt geprezen voor hun dagelijkse ritten.

Een "kleine" Porsche op komst?

Voor Mauer moet "een sportwagen zoals de 911 zo compact mogelijk zijn. En nogmaals, ik zou graag willen zien wat de [technische, wettelijke en financiële, red.] limieten zijn, hoe ver we kunnen gaan om terug te keren naar een zo compact mogelijke sportwagen". Hopelijk horen de leidinggevenden in Zuffenhausen zijn oproep!

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in