Porsche toont voorzichtigheid met elektrische voertuigen

1mnd geleden | Quentin Pannaud

Gezien de daling in de verkoop van elektrische auto's, met name in Europa, herziet Porsche zijn plannen en verschuift zijn deadline van 2030.

Net als zijn premium en algemene concurrenten, doet Porsche een stap terug van volledig elektrische auto's. De Duitse fabrikant wordt geconfronteerd met een fluctuerende vraag naar zijn batterijmodellen, die sterk is in China, ongelijkmatig in de Verenigde Staten, en de afgelopen maanden sterk vertraagd is in Europa. Onder andere redenen zijn het einde van de Duitse federale subsidies voor de aankoop van een elektrische auto, en de verstrenging van de Franse ecobonus, die vroeger de Europese verkoop stimuleerden.

Het doel voor 2030 in twijfel getrokken

Porsche was aanvankelijk van plan om vanaf 2030 80% elektrische modellen te verkopen, en vanaf 2035 100%, zoals geëist door de Europese Unie. "De overgang naar elektrische auto's duurt langer dan we vijf jaar geleden dachten," vatte een leidinggevende van het merk samen. Uiteindelijk is de fabrikant minder stellig over zijn deadline van 2030 en legt uit dat hij "afhankelijk van de vraag van klanten en de ontwikkeling van elektromobiliteit" zal handelen. Porsche voegt zich dus bij Mercedes-Benz, Audi, Ford, Renault en Bentley onder de fabrikanten die hun datum voor de overstap naar volledig elektrisch uiteindelijk hebben uitgesteld.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in