Porsche zegt nee tegen 'nepbakken' op zijn EV's

1mnd geleden | Laurent Zilli

Tijdens een recente ontmoeting met de Oostenrijkse pers verklaarde een bestuurder-ontwikkelaar van Porsche dat de fabrikant geen plannen koestert om een schakelsimulator te integreren in zijn elektrische modellen.

Voor wie het is ontgaan, deze vraag komt voort uit het feit dat Hyundai onlangs bijna universeel enthousiasme heeft gewekt met de Ioniq 5 N, de sportieve versie van zijn elektrische cross-over. Dit model is uitgerust met technologie die een versnellingsbak met dubbele koppeling nabootst, waardoor hij aanvoelt als een auto met verbrandingsmotor. En omdat we er niet konden afblijven, vanwege het enorme plezier, kunnen we je vertellen dat de illusie bijna perfect is, zowel bij het accelereren als bij het afremmen op de motor. Een genot, een genoegen en bovenal een functie die de bestuurder in staat stelt zich te schrap te zetten tijdens het actieve rijden.

“Waarom slechter doen?”

Bij Porsche hebben ze uiteraard de Hyundai en zijn snufjes uitgeprobeerd. Maar het oordeel van de fabrikant is dat de technologie hen niet interesseert. “Waarom zouden we de verbrandingsmotor imiteren, als we nog steeds verbrandingsmotoren produceren,” zei de bestuurder. Hij voegde eraan toe: “We zien het nut er niet van in om een technologie aan een auto toe te voegen die hem minder goed maakt.” Het is waar, tests hebben aangetoond dat de Hyundai sneller is wanneer de simulatiefuncties niet zijn geactiveerd. Maar je kunt ervoor kiezen om ze te activeren omwille van de emotie, zelfs als dat betekent dat je een beetje prestaties verliest.  Naar onze mening is Porsche een slechte verliezer, die misschien spijt heeft dat het deze technologie niet als eerste heeft gelanceerd. En we zullen zien hoe het merk plezier en emotie injecteert in zijn toekomstige 718's, die uitsluitend elektrisch worden.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in