"Race to the clouds" gewonnen door een pick-uptruck

3mnd geleden | Nicolas Morlet

Elk jaar in juni vindt op Pikes Peak 's werelds meest angstaanjagende en legendarische heuvelklim plaats. Dit jaar was het een monster met 1.600 pk dat de overwinning in de wacht sleepte, in handen van een Franse Pikes Peak-specialist.

De Pikes Peak International Hill Climb, bijgenaamd "Race to the clouds", is een van de spectaculairste en meest felbevochten autosportevenementen ter wereld. Racelegendes als Walter Röhrl, Ari Vatanen en Sebastien Loeb hebben hun kans gewaagd en al dan niet gewonnen. Een andere specialist van deze bergkoers is de Fransman Romain Dumas, die al vier keer heeft gewonnen, waaronder een keer met de VW ID.R. Dat was in 2018 en de tijd die hij neerzette staat nog steeds pal als een record voor een elektrische auto op Pikes Peak. Dit jaar was Dumas aangeworven door Ford om een monster naar de wolken te jagen.

F-150 Lightning

De sportafdeling van het merk had speciaal voor Pikes Peak een verbijsterende versie van de elektrische pick-up F-150 Lightning ontwikkeld. Verbluffend zowel qua uiterlijk (oordeel vooral zelf) als qua topvermogen, met maar liefst zo'n 1.600 pk. Het eindverdict? Een vijfde overwinning voor Dumas en een chrono van 8:53.553 voor de beklimming van 20 kilometer. Ver verwijderd van het VW-record (7:57), maar nog steeds indrukwekkend. Vooral omdat halverwege de race een technisch probleem de auto volledig tot stilstand bracht. Dumas moest de machine resetten voordat hij opnieuw kon starten en alsnog de overwinning in de wacht slepen. De pech kostte hem naar schatting 26 seconden.

Tags: Insoliet Ford
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in