Redding in zicht voor Audi Brussel?

11u geleden | Laurent Zilli

Na enkele dagen van sociale onrust na het nieuws dat Audi's activiteiten in de Brusselse fabriek zouden stoppen, komt er hoop vanuit... China.

Nu de Audi-fabriek in Brussel na een paar dagen van staking weer langzaam opstart, komt het nieuws naar buiten dat er wordt onderhandeld met een serieuze koper. Het gaat om de Chinese fabrikant Nio, bekend om zijn volledig elektrische auto's in het topsegment die concurreren met merken als Mercedes, BMW en Audi zelf. Deze fabrikant is niet helemaal onbekend bij kenners: het is Nio, dat meer doet dan alleen auto's bouwen.

Uniek oplaadnetwerk

Nio ontwikkelt een uniek ‘oplaadnetwerk’ waarbij lege accu’s binnen enkele minuten automatisch worden verwisseld voor volle, alsof je door een garage rijdt. Het merk, dat al actief is in Scandinavië, Duitsland en Nederland, heeft grote ambities in Europa en een eigen productielocatie zou helpen om invoerbelastingen te omzeilen. De keuze voor Audi’s fabriek in Brussel is logisch, aangezien deze al is toegespitst op de productie van elektrische luxeauto’s. Of de onderhandelingen succesvol zijn of slechts een afleidingsmanoeuvre voor de werknemers van Audi Brussels, weten we binnenkort.

Tags: Insoliet Audi
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in