Singer viert 50 jaar 911 Turbo

2mnd geleden | Laurent Zilli

Een tekort aan inspiratie voor zijn herinterpretaties van de legendarische Duitse sportwagen hebben we Singer nooit kunnen verwijten. Het merk heeft nu beelden onthuld van vier modellen die een eerbetoon vormen aan de 50ste verjaardag van de Turbo.

De Porsche 911 Turbo (930 voor zijn vrienden), onthuld in 1974 en vanaf 1975 te koop was, vormde een mijlpaal in de geschiedenis van de sportwagen. Vijftig jaar later heeft hij nog niets van zijn aura verloren. En terwijl Porsche zelf al is begonnen met het vieren van deze verjaardag, zijn alle liefhebbers van het model wereldwijd niet achtergebleven. Dit geldt met name voor de beroemdste fabrikant van 'restomod' 911's. Singer heeft vier eerbetoonversies van de 930 ontwikkeld: een coupé, een Targa, een Cabrio en zelfs een 'Slantnose'.

Luchtgekoeld

Zoals wel vaker het geval, koos Singer ervoor om zijn creaties te baseren op een platform van de 911-generatie 964 (1988-1994). De auto's worden aangedreven door een luchtgekoelde 3,8 liter-flat-sixmotor met twee turbo's, goed voor zo'n 510 pk. Deze cavalerie wordt via een manuele zesbak naar de achterwielen gestuurd. Dit belooft een sportieve auto te worden, vooral omdat het koetswerk van koolstofvezel is gemaakt. We waarderen ook de manier waarop deze moderne carrosserie de vormtaal en proporties van de originele 930 respecteert, terwijl er achteraan discreet luchtinlaten zijn geïntegreerd om de motor te doen ademen. Singer is van plan om 70 Coupés en 25 Slantnoses te produceren en voor de Targa en Cabrio zijn nog geen cijfers vrijgegeven. Meer na de officiële presentatie van de modellen, gepland voor de Monterey Car Week.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in