Stellantis zet de productie van de Fiat Panda stop

2d geleden

Het gaat niet goed bij Stellantis. Na een al lastig jaar, waarbij de Panda de enige positieve uitzondering leek, krijgt het bedrijf nu opnieuw te maken met een flinke tegenslag.

Begin dit jaar kondigde Stellantis aan dat de Fiat Panda minstens tot 2027 zou worden geproduceerd. Het model blijft het bestverkochte in Italië en is een van de leiders in zijn segment in Europa, met een indrukwekkende verkoopstijging van 21%. Toch bleek dit niet voldoende om de toenemende concurrentie en stijgende productiekosten te compenseren. Acht maanden later kwamen de eerste berichten binnen dat drie fabrieken tijdelijk de deuren moesten sluiten.

Ingewikkelde tijden ...

De fabrieken in Pomigliano d’Arco, Termoli en Pratola Serra zijn getroffen, wat de productie van de Panda-motor, verschillende onderdelen en de assemblage van de auto vertraagt. Eerder dit jaar werd de productie van de Fiat 500e en Maserati GranTurismo al vertraagd of stilgelegd door de afbouw van de Mirafiori-fabriek. Op het Autosalon van Parijs kondigde CEO Carlos Tavares aan dat zijn termijn begin 2026 eindigt en dat zijn opvolger eind 2025 bekend zal worden.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in