Suzuki scheurt pagina's uit zijn Europese catalogus

3mnd geleden | Laurent Zilli

In 2025 zal het gemiddelde emissieniveau bereikt door alle voertuigen van een merk worden verlaagd. Om in het spel te blijven, heeft Suzuki besloten om verschillende modellen van de Europese markt te halen.

Het was onlangs al aangekondigd voor het Verenigd Koninkrijk en het is nu bevestigd voor de Europese Unie: Suzuki heeft besloten om in te krimpen om te voldoen aan de komende emissieregels. Zo zullen de modellen Ignis, Swace en Jimny definitief uit de Europese catalogus van Suzuki worden verwijderd. Bovendien bevestigt het merk ook dat het geen Sport-versie van zijn nieuwe Swift zal aanbieden.

Een enkele nieuwigheid

Bij Suzuki legt men heel duidelijk uit dat deze keuze wordt opgelegd door het nieuwe Europese gemiddelde en de noodzaak om "ruimte te maken voor het eerste 100% elektrische model", dat ook in 2025 wordt verwacht. In afwachting van deze komst, die Europa met steeds minder ongeduld lijkt te verwachten, zal het gamma van de fabrikant bestaan uit een enkele nieuwigheid, de altijd zeer aan te bevelen Swift, evenals de plug-in hybride SUV Across (een herwerkte versie van de Toyota Rav4) die zelden op de wegen wordt gezien, en de verouderende Vitara en S-Cross die toch klanten blijven aantrekken. Maar voor hoe lang nog?

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in