Touring Veloce12, restomod van de bovenste plank

1mnd geleden | Laurent Zilli

De legendarische Milanese koetswerkbouwer heeft de tijdgeest duidelijk verstaan en doet mee aan de restomodtrend. Voor deze eerste worp is de basis bijzonder nobel.

Onnodig om het concept van de restomod voor te stellen, een praktijk die, zoals de naam al doet vermoeden, bestaat uit het restaureren en moderniseren van een klassieke auto. Restomods zijn over het algemeen het domein van een handvol specialisten op dit gebied, met een verschillende mate van bekendheid in de automobielmicrokosmos. Maar tot nu toe had nog geen enkele grote traditionele koetswerkbouwer zich op deze discipline toegelegd. Dat is nu anders dankzij Touring Superleggera, dat zijn Veloce12 onthulde op Monterey. Kenners zullen de basis hebben herkend: een Ferrari 550 Maranello.

Dertig exemplaren

De styling van de sublieme Ferrari is nog steeds herkenbaar. Touring bracht maar kleine wijzigingen aan. In feite werd het chassis kaal gestript om te worden verstevigd, waarna de carrosserie volledig van koolstofvezel werd gemaakt. Ook het interieur is gemoderniseerd, met nieuwe bedieningsmodules, nieuwe wijzerplaten en een nieuwe console, geheel in de stijl van Maranello. Tot slot heeft Touring onder de motorkap ook de atmosferische 5,5 liter-V12-motor herzien, die nu 503 in plaats van 485 pk levert. Dat is niet veel, zul je zeggen, vergeleken met de 830 pk van Ferrari's gloednieuwe 12Cilindri. Klopt, maar de Veloce12 heeft net als de originele 550 Maranello iets extra's: een ouderwetse handgeschakelde zesbak. Touring Superleggera zal slechts dertig exemplaren van zijn Veloce12 produceren, voor een basisprijs van 690.000 euro. Exclusief belasting en exclusief de donor-Ferrari.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in