Toyota denkt aan draagbare waterstofpatronen!

2d geleden | Laurent Zilli

Hoewel de verkoop van batterij-elektrische auto’s achter de verwachtingen blijft, zetten sommige autofabrikanten vol in op alternatieve technologieën.

Toyota staat op het punt draagbare waterstofpatronen te onthullen, samen met andere innovaties, tijdens de Japan Mobility Show Bizweek 2024. Hoewel de Corolla GR al sinds 2023 meedoet aan uithoudingskoersen op waterstof, brengt de fabrikant nu iets nieuws: compacte, veilige en draagbare waterstoftanks. Deze innovatie maakt de waterstoftanks niet alleen kleiner, maar ook multifunctioneel.

Grillen op waterstof

Om deze waterstofpatronen geschikt te maken voor dagelijks gebruik, werkt Toyota samen met Rinnai Corporation, een Japans bedrijf gespecialiseerd in keukenapparatuur. Samen hebben ze apparaten ontwikkeld die worden aangedreven door dezelfde waterstofbrandstofcellen. Wat opvallend is, is dat deze brandstofcellen aan het einde van hun levensduur vervangen kunnen worden, wat een efficiënt recyclingsysteem mogelijk maakt. Daarnaast kunnen deze waterstofcellen gebruikt worden om afgelegen huizen of buitenposten van stroom te voorzien. Toyota zal ook andere innovaties tonen, zoals het hergebruiken van oude batterijen om hun levensduur te verlengen. Het doel is bij te dragen aan een stabiele energievoorziening, gecombineerd met wind-, zonne- en andere hernieuwbare energiebronnen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in