Toyota verlaagt zijn EV-prognoses met een derde

1w geleden | Laurent Zilli

De Japanse kampioen in hybrides, sowieso al niet de meest toegewijde op het gebied van elektrische auto's, schroeft zijn productieverwachtingen voor 2026 terug.

Als er één persoon is die met een vleugje tevredenheid kan terugkijken op de huidige situatie, tegen een achtergrond van “ik zei het toch”, dan is het Akio Toyoda, de grote baas van Toyota, die altijd geweigerd heeft zijn merk te binden aan een onredelijke race naar 100% elektrische mobiliteit. Tot een paar maanden geleden was er veel kritiek op zijn strategie om vast te houden aan hybrides en tegelijkertijd matig te investeren in 100% elektrische voertuigen.

Dertig procent lager

Het merk had echter eindelijk een plan aangekondigd om een elektrisch gamma te ontwikkelen, inclusief de lancering van verschillende nieuwe modellen in de nabije toekomst. Maar volgens een artikel van het Japanse zakenblad Nikkei heeft de fabrikant zijn plannen naar beneden bijgesteld. Het doel voor 2026 is om 1 miljoen EV's te bouwen, een vermindering van een derde ten opzichte van het oorspronkelijke plan. Toyota doet alsof zijn neus bloedt als het gaat om het bevestigen of ontkennen van deze informatie. Ze wijzen er echter op dat de opgegeven cijfers “slechts streefcijfers” zijn.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in