Tesla moet opnieuw 27.000 exemplaren van zijn Cybertruck terugroepen

10u geleden | Laurent Zilli

Het ene probleem stapelt zich op het andere voor het Amerikaanse merk! De Tesla Cybertruck, gelanceerd in juli 2023, is al toe aan zijn vijfde terugroepactie.

Eerder dit jaar was er al sprake van een op zijn zachtst gezegd gevaarlijk mankement aan dit model: het gaspedaal kon losraken en blokkeren, met als gevolg een plotse en dus ongecontroleerde acceleratie. Niet minder dan 4.000 voertuigen werden hierdoor getroffen. Het probleem is nu de beeldvertraging bij het activeren van de achteruitrijcamera. Volgens de relevante Amerikaanse wetgeving mag de camera maximaal twee seconden vertraging geven bij het achteruitrijden. Momenteel kan dit tussen de zes en acht seconden duren! Lang genoeg om gebruikers op het verkeerde been te zetten, waardoor het risico op een botsing toeneemt.

Dit geldt voor voertuigen die zijn geproduceerd tussen 13 november 2023 en 14 september 2024. Tesla heeft de Amerikaanse autoriteiten persoonlijk op de hoogte gebracht nadat het 45 klachten over dit onderwerp had ontvangen. Er is echter al een update gepland, dus het probleem zou snel opgelost moeten zijn. In tegenstelling tot het gaspedaalprobleem zal Tesla dit probleem op afstand oplossen via een systeemupdate. Ter herinnering: in juli moest ook al een andere update de ether vanwege een storing in Autopilot, waardoor gevaarlijke rijomstandigheden ontstonden. Hoewel het merk had gepland om 2 miljoen van zijn pick-ups te produceren voor het eerste kwartaal van 2024, verlieten slechts 430.000 eenheden de fabrieken en werden er 380.000 afgeleverd. Het was een moeilijk jaar voor de Amerikaanse fabrikant, die eerder dat jaar al 10% van zijn personeel moest ontslaan.

Tags: Tesla Insoliet
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in