Aston Martin Valiant, geconfigureerd door Fernando Alonso

2d geleden | Laurent Zilli

Een grote V12 en een handgeschakelde versnellingsbak, dat is een auto voor kenners. Wel, deze is gemaakt op verzoek van Aston Martin F1-coureur, tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso.

Bijna een jaar geleden onthulde Aston Martin de Valour, een erg speciaal model dat in een oplage van 110 exemplaren werd geproduceerd als eerbetoon aan de 110de verjaardag van het merk. Met zijn jaren 70-look, grote V12 voorin en zijn vermogen dat via een manuele zesbak naar de achterwielen loopt, was deze echte puristenauto, met een prijs van 2 miljoen euro, in slechts twee weken uitverkocht. Het is deze Valour die als basis dient voor de auto waar we het vandaag over hebben: de Valiant. En deze is nog uitzonderlijker.

De Fernando touch

Ten eerste omdat er maar 38 exemplaren van gemaakt worden. Toch is dat veel, als je bedenkt dat er in eerste instantie maar één exemplaar ging komen, het exemplaar dat speciaal door Alonso was besteld. Natuurlijk koos Alonso niet alleen de kleuren, het type stoelen, enzovoort, maar zat hij ook achter de maatregelen om het gewicht ten opzichte van de Valour te verminderen, de nieuwe chassisspecificaties, die nu vooral op het circuit zijn afgestemd, en natuurlijk de vermogensverhoging van de 5,2 liter-twinturbo-V12. Deze bedraagt 735 pk, of 30 stuks meer dan in de Valour. De brochure vertelt niet of de 37 andere kopers kunnen genieten van een ‘courtesy’ ritje met Fernando Alonso.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in