Audi RS Q8: Lambo Urus in een elegante pak

3d geleden | Nicolas Morlet

Audi kondigt een herziene versie van zijn super-SUV aan. Voor deze update hebben de ingenieurs gekozen voor een nieuwe motorconfiguratie, die sterke gelijkenissen vertoont met een zeker Italiaans merk.

Omdat de nomenclatuur van het merk niet altijd even transparant is, laten we beginnen met erop te wijzen dat we het hier hebben over de versie met verbrandingsmotoren van de Q8, niet de elektrische e-Tron. Onder de motorkap ligt een furieuze motor, namelijk een 4 liter-V8 met dubbele turbo, die zijn vermogen over alle vier de wielen verdeelt. In dit geval blijft het vermogen van de basisversie onveranderd op 600 pk, en ook het koppel is stabiel op 800 Nm. Maar dan hebben we het echt over de 'basisversie', een nieuwe aanwinst en onvermijdelijk de voorbode tot meer.

Prestaties


Net als diverse RS-modellen in het Audi-gamma heeft de Q8 er een Performance-versie bij gekregen. Bij deze wordt de motor opgevoerd tot 640 pk (en 850 Nm), wat nauwelijks 10 pk minder is dan de Lamborghini Urus, die op hetzelfde platform is gebaseerd en dezelfde aandrijflijn gebruikt. Bovendien is de Audi net zo snel als zijn Italiaanse neef tijdens de spurt van 0 naar 100 km/u, met een tijd van slechts 3,6 seconden. Het grootste verschil? De Audi RS Q8 Performance start aan 163.200 euro, terwijl de Lamborghini minstens 245.500 euro kost. Dat is de tol voor een badge met een stier erop.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in