Bentley Continental GT: een kleine revolutie...

3mnd geleden | Nicolas Morlet

Bentleys grote coupé vernieuwt zichzelf op een manier die veel verder reikt dan de looks vooropstellen, maar nu ook weer niet zo ver als Bentley zelf beweert. Toch is een van de nieuwigheden een primeur sinds... 1959.

De derde generatie van de Conti GT werd in 2018 gelanceerd, dus het is niet meer dan logisch dat de vierde generatie zich opmaakt voor marktintroductie. Volgens Bentley is de nieuwste generatie herkenbaar aan zijn gloednieuwe gezicht. En daarin schuilt de kleine revolutie van deze nieuwe versie: het is de eerste keer sinds de onthulling van de S2 in 1959 dat een Bentley geen front met tweemaal dubbele koplampen krijgt. Natuurlijk houden de esthetische veranderingen daar niet op, want alle oppervlakken zijn 'opgepoetst' en ook de achterlichten zijn volledig nieuw, wat de auto meer finesse en ‘présence’ verleent.

Hybride

De andere grote verandering aan de Conti GT is dat Bentley, na het afscheid van de traditionele W12- en V8-motoren, kiest voor een nieuwe V8, gekoppeld aan een plug-inhybridesysteem. Het is dezelfde 4 liter-motor en hetzelfde systeem als in de Porsche Panamera, alleen ontwikkelt deze hier 782 pk en 1.000 Nm, tegenover 680 pk en 930 Nm bij Porsche. Tenminste, dat zijn de cijfers voor de Continental GT Speed, de eerste versie van deze nieuwe generatie. Nu ja, nieuw... Het platform blijft onveranderd en het chassis ook, of toch in grote lijnen. En vooral: het interieur is geen jota veranderd. Kortom, dit is eerder generatie 3.5.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in