De Dacia Bigster eindelijk onthuld!

5d geleden | Laurent Zilli

Dacia's nieuwe grote familie-SUV, aangekondigd voor begin 2021, is nu onthuld en start zijn carrière in 2025. Dit is wat je mag verwachten.

Wij durven te wedden dat dit voertuig een van de grote commerciële successen van 2025 wordt. Waarom? Dacia heeft het succesrecept gevonden, zeker nu autoprijzen de pan uit rijzen, mede door de snelle invoering van elektrificatie. Daarnaast betreedt Dacia voor het eerst het C-segment, de populaire compacte auto’s. De Bigster, met zijn lengte van 4,57 meter (23 centimeter langer dan de Duster), is perfect gepositioneerd voor gezinnen. Hij biedt meer ruimte op de achterbank en een enorme bagageruimte van meer dan 600 liter. Slimme oplossingen, zoals een omkeerbare vloermat en opbergbare bagagehoes, maken het plaatje compleet.

Hybride

Dacia zal drie motoropties voor de Bigster aanbieden, waaronder enkele primeurs binnen de Renaultgroep. Zo introduceert Dacia een nieuwe hybride 1.8-motor met 155 pk en een trekvermogen van 1.000 kilo. Andere opties zijn de 1.2-benzinemotor met 140 pk, ook beschikbaar in een LPG-versie, en een 'gedowngrade' 130pk-versie, gekoppeld aan een 4x4-transmissie met vijf rijmodi.

De Bigster is standaard uitgerust met een digitaal instrumentenpaneel (7 of 10 duim, afhankelijk van het uitrustingsniveau) en een centraal 10,1 duim groot scherm. Dit scherm kan zowel smartphone-mirroring via Android Auto of Apple CarPlay ondersteunen als eigen navigatie- en infotainmentfuncties bieden. Dacia introduceert ook enkele nieuwigheden, zoals dual-zone-airconditioning, luchtroosters achterin, een hoge middenconsole (drie varianten afhankelijk van de uitvoering) en een elektrisch te openen achterklep. En de klap voor de concurrentie? Dacia heeft een basisprijs van minder dan 25.000 euro aangekondigd, en de hybride versie blijft onder de 30.000 euro. Wie durft er nog te wedden?

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in