Fiat Topolino, de strandversie

2d geleden | Laurent Zilli

Dit was een binnenkopper! Castagna moest met iets komen op basis van de elektrische mini-Fiat, en dit is het. Precies op tijd voor de zomer!

Carrozzeria Castagna heeft er een handje van weg om kleine, populaire auto's om te toveren in chique, luxe-objecten. Het Italiaanse bedrijf is verantwoordelijk voor de Fiat 500e Tender2 en een opgetuigde Citroën AMI, die een luxueuze make-over kreeg voor de zoon van een rijke Monegask. Deze keer is het het broertje van de laatstgenoemde, de charmante Fiat Topolino, die Castagna heeft uitgekozen om er niet één, maar twee strandauto's van af te leiden.

S of L

Het recept is typisch dat van de 'Spiaggina': het dak is weggesneden en het interieur is bekleed met flatterende materialen zoals eersteklas-stoffen, leer en natuurlijk hout. Castagna biedt ook een versie met een 30 centimeter langere achtersteven, met een groot teakhouten plateau om makkelijker een strandtas, parasol, bal, rackets, enz. op te bergen. Omgerekende prijs? Reken op 25.000 euro voor de klassieke versie en 35.000 euro voor de lange. En nee, zelfs voor die prijs krijg je niet meer dan 8 pk en een tot 75 kilometer beperkte actieradius.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in