In 2025 onthult Mini zijn nieuwe Cooper Cabrio!

2d geleden | Laurent Zilli

Op het Autosalon van Parijs 2024 presenteert Mini zijn nieuwe Mini Cooper-cabriolet. Anders dan de gesloten versie, zal deze niet met multi-aandrijvingen uitpakken, wat goed nieuws is voor de puristen onder ons.

“Same old, same old” lijkt het motto van het Brits-Duitse merk, dat binnenkort zijn nieuwe cabriolet onthult. Na de lancering van de 100% elektrische Mini Cooper in 2023, is het model uitgebreid met een versie op verbrandingsmotor. Deze versie is uitgerust met een 2 liter-viercilinder-turbomotor van 164 pk, maar de cabriolet krijgt er 40 pk bij voor de S-versie, die goed is voor 204 pk. Qua prestaties accelereert de normale C-versie van 0 naar 100 km/u in 7,9 seconden, terwijl de Cooper S dat in slechts 6,7 seconden doet. Voor de snelheidsliefhebbers is er ook een John Cooper Works cabriolet gepland, die de 231 pk van zijn voorganger moet overtreffen. De softtop, optioneel met Union Jack-motief, opent in 18 seconden, zelfs bij een snelheid tot 30 km/u.

Klassieke Mini

Esthetisch gezien zijn er weinig veranderingen ten opzichte van de Mini Cooper, alles blijft trouw aan de kenmerkende stijl van het merk. Het grote 9,4 duim grote centrale OLED-scherm met geïntegreerde airco is nog steeds aanwezig. Een van de weinige aanpassingen is de verplaatsing van de versnellingspook, die eerder hoog en vlak onder het scherm zat, nu verplaatst om ruimte te maken voor een inductielader. Verder is de rechthoekige achterlichtbehuizing met afgeronde hoeken behouden van de vorige generatie, maar de lichten zelf hebben wel de driehoekige vorm gekregen van zowel de drie- als vijfdeursversies.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in