Na de naam verandert Alfa Romeo nu ook het vermogen van zijn Junior SUV

1w geleden

Alfa Romeo veroorzaakte nogal wat opschudding toen het zich genoodzaakt zag om zijn SUV Milano om te dopen tot Junior. Met nog maar een paar weken te gaan voor de lancering heeft het merk een vermogensverhoging aangekondigd voor de volledig elektrische versie.

Alfa Romeo heeft onlangs een herzien vermogen aangekondigd voor de topversie van zijn kleine elektrische SUV, de Junior Veloce. Aanvankelijk was het de bedoeling dat die 237 pk zou ontwikkelen, zoals ook aangekondigd voor de Lancia Ypsilon HP, die dezelfde technische basis deelt, maar het Alfa-model komt uiteindelijk op de markt met een indrukwekkende 280 pk.

Net als Giulia en Stelvio

Deze toename van 41 eenheden werd bekendgemaakt na de voltooiing van het dynamische ontwikkelingsprogramma en vóór de eerste tests op de weg. Volgens de fabrikant toonden de tests aan dat de elektromotor van de Junior Veloce op de lange termijn gemakkelijk 280 pk aankan, waardoor de prestaties in lijn komen te liggen met die van de Giulia-, Stelvio- en Tonale Veloce-modellen. Naast deze sprong in pk’s heeft Alfa Romeo ook aangegeven dat de elektromotor 345 Nm koppel produceert. De Junior weet alvast hoe hij indruk moet maken nog voor hij gearriveerd is.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in