Nieuwe Skoda Fabia RS?

17u geleden | Laurent Zilli

Nu de markt voor kleine stadsportwagens sneller smelt dan ijs in de zon, was er een sprankje hoop van de Tsjechische fabrikant. Maar laat ons niet te hard van stapel lopen ...

Het introduceren van een nieuwe sportwagen in het segment van kleine stadsauto’s is zeker een slimme zet, gezien de schaarste aan compacte krachtpatsers. Met alleen nog de Polo GTI, Mini JCW en Yaris GR als voornaamste spelers, zou een betaalbaar model als de sportieve Fabia een breed publiek kunnen aanspreken. Voor een aantrekkelijke prijs van 30.900 euro biedt Skoda een Fabia Rally aan, uitgerust met een door ABT getunede 1,5 liter-TSI-motor met 190 pk en 290 Nm koppel. De auto heeft een zeventraps-DSG-versnellingsbak, een 15 millimeter verlaagd chassis, en rijdt op Michelin Pilot Sport 5-banden met zwarte OZ Racing Superturismo-velgen.

Alleen voor ...

De kleur Mamba Green van deze Fabia roept meteen herinneringen op aan het rallyteam van José Antonio Suàrez. Het interieur is minstens zo indrukwekkend, met zwarte sportstoelen, een sportief stuurwiel met drie spaken en paddles, en een genummerde plaquette voorzien van de handtekening van de coureur. Helaas is er slecht nieuws voor liefhebbers: hoewel Skoda een nieuwe editie van de Fabia RS uitbrengt, blijft deze gelimiteerde oplage (slechts 100 stuks) exclusief voor de Spaanse markt.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in