Nieuwe Suzuki Swift: het 'gewicht' van traditie

1w geleden

De volledig nieuwe Suzuki Swift respecteert een traditie die enkele generaties geleden is ontstaan. En die traditie heeft veel te maken met gewicht. Maar met gewicht bedoelen we niet zwaar.

De uitdrukking “het gewicht van traditie” draagt iets zwaars. Er zijn dingen die door de eeuwen heen zijn doorgegeven en die soms een rem vormen op de vooruitgang. In het geval van de Suzuki Swift is het gewicht van traditie juist een symbool van vooruitgang! Je kunt er zelfs een cijfer op plakken. Laten we zeggen rond de 900 kilo. Dat is het getal waarrond het gewicht van de Swift zich heeft gestabiliseerd sinds hij in 2004 weer op de weg kwam. Gewicht van de versies tussen 80 en 90 pk? 970 kilo in 2004, 960 kilo in 2010, 840 kilo (!) in 2017 en 919 kilo nu, met de nieuwe driecilinder, een 1.2l-benzinemotor van 82 pk met microhybride ondersteuning (12V).

Hoe kan het dat het gewicht stabiel blijft? Omdat, zoals je weet, in de loop der jaren en naarmate de normen veranderden, de Swift in vorm blijft ondanks een steeds langer wordende lijst met rijhulpsystemen en comfortuitrusting. En laten we niet vergeten dat elke nieuwe Swift bij hetzelfde gewicht en vermogen zuiniger is dan zijn voorganger. Dat is ook nu weer het geval, met een WLTP-gemiddelde tussen 4,4 en 4,9 liter per 100 kilometer. Een theoretisch gemiddelde dat de journalist van Auto Trends moeiteloos wist te behalen tijdens zijn videotest.

Nieuw multimediasysteem

De nieuwe Suzuki Swift is puur Japans: hij respecteert traditionele waarden en legt tegelijkertijd een sterke focus op technologische innovatie. In dit geval introduceert de Swift een geheel nieuw multimediasysteem, Suzuki Connect, dat geleidelijk op alle Suzuki-modellen zal worden uitgerold. Dit systeem biedt nieuwe verbonden functies en draadloze connectiviteit voor Android Auto en Apple CarPlay. Bovendien is de afleesbaarheid voorbeeldig, wat garant staat voor veiligheid onderweg. Tot slot kun je met het systeem de stijl en de informatie die op het hoofdscherm wordt weergegeven aanpassen aan je eigen wensen en behoeften.

Tot slot keren we terug naar een van Suzuki's tradities: gemoedsrust. De betrouwbaarheid van het merk is inmiddels spreekwoordelijk, en het aantal klanten dat bij Suzuki blijft, aankoop na aankoop, bevestigt dit alleen maar. Maar dat heeft de fabrikant er niet van weerhouden om zijn eigen vertrouwen in zijn producten te tonen, door nu zeven jaar garantie en hulp aan te bieden voor het hele gamma.

Meer weten over de nieuwe Suzuki Swift? Wil je een proefrit plannen? Bezoek www.suzuki.be.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in