Renault Scénic E-Tech Electric : Altijd al de gezinswagen

2d geleden

Al bijna dertig jaar staat de Renault Scénic symbool voor compactheid en het gezinsleven. Dé ultieme gezinsauto, nu heruitgevonden om met zijn tijd mee te gaan, blijft nog steeds trouw aan zijn eigen tradities.

Zijn lengte van 4,47 meter plaatst de nieuwe Scénic E-Tech Electric zich duidelijk in de klasse van de compacte auto’s. Hij is slechts 7 centimeter langer dan de vorige generatie, maar 16 centimeter korter dan de oude versie van de Grand Scénic. Deze generatie heeft echter een groot pluspunt: een volledig elektrisch platform. Dit betekent dat de Scénic vanaf de basis als elektrische auto is ontworpen, met de accu's tussen de wielen, onder de passagiersruimte. Het voordeel van deze typische architectuur is een royale wielbasis (afstand tussen beide assen) van 2,78 meter. Waarom we dit technische detail vermelden? Wel de wielbasis bepaalt de interieurruimte. In de nieuwe Scénic is deze ruimte voorbeeldig zowel voor de zitplaatsen voor- als achteraan. Klein, groot … zéér lang: de hele familie zit comfortabel tijdens het reizen. 

Google on board

 
Tijdens deze ritten kunnen achterpassagiers ontspannen en genieten van hun geconnecteerde toestellen, dankzij Renaults nieuwste vondst: de centrale armsteun ingenius©. Deze bevat twee USB-C-poorten en twee handige uitklapbare houders voor smartphones of tablets. Voorin krijgen ouders hun eigen techpack. Er is het dubbele digitale scherm op het OpenR-dashboard maar ook het systeem zelf. Dat draait op Google Automotive, een van de meest intuïtieve en krachtige systemen op de markt. Bekende functies zoals Google Assistant en Google Maps zijn volledig geïntegreerd, en net als op een smartphone kunnen extra apps worden gedownload via de Play Store, met keuze uit meer dan vijftig.

On the road again ... and again ...


Laten we het tot slot over het budget hebben. De Renault Scénic E-Tech Electric start aan 39.950 euro. In deze tijden is dat een relatief scherpe prijs voor een ruime en royale gezinsauto met een vermogen van 220 pk. Maar het is zonder twijfel een aantrekkelijke prijs in de wereld van elektrische mobiliteit, vooral voor een auto die een WLTP-actieradius van 625 kilometer belooft. Gezinsleven en gulheid: de nieuwe Scénic is inderdaad helemaal een Scénic.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in