Volkswagen breidt het ID.Buzz-assortiment uit

1mnd geleden

Volkswagen biedt twee nieuwe versies van zijn sympathieke elektrische busje ID.Buzz aan. Er is nu een verlengde 7-zits versie en een sportieve versie met de naam GTX.

Met de verlengde versie speelt de ID.Buzz in op de meest gehoorde kritiekpunten, namelijk het gebrek aan modulariteit en slechts vijf zitplaatsen. Deze versie biedt plaats aan 6 of 7 inzittenden, afhankelijk van de configuratie, met nog steeds 306 liter bagageruimte. De komst van deze carrosserie komt ten goede aan alle ID.Buzz-modellen, want ze zijn nu allemaal uitgerust met de nieuwe 286 pk sterke motor. Een motor gekoppeld aan een brutobatterij van 86 kWh in de verlengde versie, die een bereik van 453 tot 487 km (WLTP) mogelijk maakt, wat meer is dan de korte versie met een 79 kWh batterij en een bereik van 461 km. Bovendien kan de ruimste van de twee iets sneller opladen aan een DC-laadpaal: maximaal 200 kW tegen 185 kW. Beide kunnen van 10 tot 80% opladen in een klein halfuur. Ook ontvangen alle ID.Buzz-modellen het geüpdatete infotainmentsysteem met een 12,9-inch scherm, head-up display en spraakassistent met AI van ChatGPT.

Racebusje

De andere nieuwigheid in het ID.Buzz-assortiment is origineler. De GTX is namelijk niets minder dan een sportieve afgeleide van het busje. Het model heeft twee motoren die samen 340 pk leveren en vierwielaandrijving. Het wordt aangeboden in beide carrosserielengtes, met enkele esthetische bijzonderheden zoals hoogglanzend zwarte afwerkingsdetails, 20-inch Solna-velgen, een exclusieve Cherry Red-kleur en meer omhullende stoelen die gecombineerd kunnen worden met een volledig zwart dakhemel. Liefhebbers moeten nog even geduld hebben, want deze ID.Buzz GTX komt pas in de herfst op de markt.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in