Deze unieke Ferrari F40 staat te koop

1mnd geleden | Laurent Zilli

Deze zeer speciale F40 is mintgroen gespoten als eerbetoon aan een legendarische piloot en is zelfs gevalideerd door het merk, dat zich doorgaans erg terughoudend opstelt over de integriteit van zijn erfgoed.

Als je ten tijde van de productie een Ferrari F40 wilde kopen, had je geen kleurkeuze. Het was Rosso Corsa, punt uit! Natuurlijk waren eigenaren vrij om hun auto's daarna te laten overspuiten en we hebben F40's gezien in geel, wit, blauw, zwart enzovoort. Maar er is waarschijnlijk geen auto zo origineel als deze. En pas zeer recent, in 2021, onderging de Ferrari zijn transformatie, nadat hij meerdere keren was overspoten in zijn 'officiële' kleur.

Stirling Moss

En waar vond de eigenaar de inspiratie voor deze lichtgroene tint? In de geschiedenis... van Ferrari. Deze kleur werd namelijk gebruikt op een 250 GTO uit 1962, die speciaal was gebouwd voor de legendarische Stirling Moss. Daarom heeft het merk, dat snel juridische stappen onderneemt tegen iedereen die zijn erfgoed niet respecteert, duidelijk zijn zegen gegeven aan deze F40. Zozeer zelfs dat er een reproductielicentie is verleend aan Amalgam, het high-end miniatuurmerk, dat een 1:8 en een 1:18 versie zal produceren. De 'Minty Forty' wordt dit weekend geveild in Monterey en wordt geschat op 1,9 tot 2,5 miljoen dollar.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in