Audi Q6 Sportback: esthetiek boven praktisch nut

1d geleden

Het is geen geheim dat wanneer Audi een nieuw model uitbrengt, er bijna altijd een Sportback-versie volgt. Hier is er nog een!

De Audi Q6, die in augustus van dit jaar werd uitgebracht, heeft al een facelift gekregen met deze coupéversie die voor liefhebbers van dynamische en sportieve styling een echte verandering betekent ten opzichte van de 'normale' versie. Allereerst is de verandering vanuit esthetisch oogpunt goed merkbaar in het profiel en aan de achterzijde, maar de voorkant blijft zoals we die kennen. Bovendien heeft deze versie een echte toegevoegde waarde, want de herwerkte aerodynamica zorgt voor een kleine actieradiuswinst. Wat de praktische kant betreft, is de bagageruimte noodzakelijkerwijs kleiner, maar nog steeds heel behoorlijk, met een volume tussen 511 en 1.373 liter met de stoelen neergeklapt. Audi biedt de optie om een bagageruimte van 40 liter vooraan, een frunk, toe te voegen.

Ook verkrijgbaar als SQ6

Het instapmodel heeft een 83kWh-batterij gekoppeld aan een enkele motor met 252 pk, voor een geclaimde actieradius van 544 kilometer. De 'Performance'-versie heeft een 100kWh-batterij, waardoor het vermogen toeneemt tot 306 pk en de actieradius tot 650 kilometer. Tot slot heeft de SQ6 489 pk, waarmee hij in slechts 4,3 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert. Nu we het toch over cijfers hebben: voor de eerste versie van deze SUV-coupé is 74.570 euro aangekondigd, terwijl de 'Performance'-versie 79.800 euro gaat kosten. Het gamma omvat ook een Quattro-model (vierwielaandrijving) voor 85.850 euro. Het sportiefste model in het gamma, de Audi SQ6 Sportback, kost 102.270 euro. De orderboeken gaan volgende maand open.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in