BMW Skytop, een uitzonderlijke roadster voor de happy few

3d geleden

Het ontwerp van de Skytop roadster zorgde voor veel ophef tijdens de presentatie op het Concorso d'Eleganza Villa d'Este in 2024. BMW heeft besloten om na dit overweldigende succes vijftig exemplaren van deze exclusieve tweezitter in productie te nemen.

De BMW Skytop volgt trots in de voetsporen van iconische roadsters zoals de BMW 507 en Z8. Het aerodynamische design van de motorkap, geïnspireerd op de kenmerkende 'haaienneus', en de slanke, taps toelopende achterkant roepen herinneringen op aan de legendarische Z8. Onder de motorkap schuilt een krachtige 4,4 liter-V8-motor met 625 pk, gekoppeld aan een Steptronic Sport-automaat met acht trappen en het xDrive-vierwielaandrijvingssysteem van BMW, wat zorgt voor maximale tractie en stabiliteit onder alle omstandigheden. Dit vermogen laat de Skytop toe in slechts 3,3 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren.

Exclusief design en hoogwaardige materialen

De exclusiviteit van de BMW Skytop wordt benadrukt door elk detail in zijn exterieur. Een opvallende lijn loopt vloeiend van de motorkap naar een aluminium staaf op de kofferbak, wat de dynamische vorm van de auto versterkt. Traditionele portiergrepen zijn vervangen door subtiele vinnen, geïntegreerd in de schouders van de deuren, voor een gestroomlijnd uiterlijk. De ultraslanke, speciaal voor dit model ontworpen koplampen en achterlichten dragen bij aan het moderne design. De met leer beklede rolbeugel, inklapbare achterruit en softtop voegen luxe toe. Het dak, vervaardigd uit hoogwaardig kunstleer, kan eenvoudig worden opgeborgen in de bagageruimte. De stoelen, afgewerkt met een broguepatroon dat perfect aansluit bij de kleur van het dak, versterken het luxe-interieur. Met slechts vijftig geproduceerde exemplaren richt de Skytop zich op verzamelaars die op zoek zijn naar een exclusieve en unieke rijervaring.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in