De A390_β, de fastback sportvisie van Alpine

3d geleden

Alpine onthult de A390_β, een showauto die een nieuwe mijlpaal markeert in de elektrische transitie van het merk. Dit model is de eerste volledig elektrische fastback sportwagen in het gamma en positioneert zich tussen de A290 en de toekomstige elektrische A110.

De A390_β biedt een glimp van het tweede model in het Dream Garage-trio dat de overstap van Alpine naar een volledig elektrisch gamma markeert. De naam volgt de traditie: de A staat voor Alpine, het cijfer 3 voor de grootte en 90 voor alledaags, veelzijdig gebruik. Alpine omschrijft het concept treffend als een "racewagen in een pak" — een raceauto, maar dan geschikt voor de openbare weg.

De Alpine-touch

Dit concept blijft trouw aan de sportieve geest van het Franse merk, ondanks zijn grotere afmetingen dan de A110. Het design kenmerkt zich door een bubbelvormige cabine, geïnspireerd op de waterdruppel, symbool van aerodynamische efficiëntie. Alpine's iconische zijlijn versterkt deze dynamische uitstraling. De verlichting volgt het Alpenglow-concept met minimalistische, futuristische lichtstrips voor en achter. De lichtgevende driehoeken "Cosmic Dust" verwijzen naar het beeld van een komeet. Wat aerodynamica betreft: de achterzijde kan worden verlengd om de luchtweerstand te verminderen, wat de actieradius van de elektrische sportwagen ten goede komt.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in